A műveltség. A Műveltség Könyvtára

Maróti Andor: Elmélkedés a műveltségről - Kulturális Szemle online

Jellemzői[ szerkesztés ] A sorozat és között jelent meg Budapesten a műveltség Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Részvénytársulat kiadásában 11 kötetben, több mint oldal terjedelemben.

hogyan lehet visszaállítani a látást mínusz 2-ből

A vállalkozás célja az volt, hogy az emberi ismereteket a megfelelő tudományágak szerint csoportosítva, összefüggő előadásban bemutassa a nagyközönségnek. A kötetek megértéséhez külön szakképzettség nem szükséges, de a korabeli középiskolai tananyag ismeretét feltételezi a sorozat.

Vannak kifejezetten olyan részek is, ahol már a korabeli elemi iskolát végzett, de önművelésben tudatosan munkálkodó olvasók is haszonnal forgathatták a sorozatot.

testnevelési percek a látáshoz

A szerkesztők és munkatársak részben egyetemi, részben középiskolai tanárok a műveltség, gyakran az illető szakma területén elismert tekintélyek. A sorozat részeiben a korszak jelentős szakemberei mutatták be népszerű, tudományos—ismeretterjesztő stílusban a technikaaz orvostudománya biológiaa földtudománya csillagászata szociológiaa művészettörténeta zenetörténeta szépirodalomés a történelem területét.

A kötetek később több kiadásban is megjelentek a II. Elektronikus elérhetőség[ szerkesztés ] Az Arcanum.

alsó sor a látástáblázatban

Az Arcanum szolgáltatása költségtérítéses formában vehető igénybe.

További a témáról