A tükörképe

Kapcsolódó témakörök: A tükörképe tükrözésTengelyes tükrözés tulajdonságai Definíció: A tengelyes tükrözésnél adott a síkban egy egyenes, ez a tükrözés tengelye.

Az adott egyenesre t vonatkozó tengelyes tükrözésnél minden a t egyenesre illeszkedő pont képe önmaga. A tengelyes tükrözés kölcsönösen egyértelmű hozzárendelés a sík pontjai között.

Tengelyes tükrözés

Tengelyes tükrözés tulajdonságai: 1. A tengelyes tükrözésnél a tengely minden pontja fix pont, és ezeken kívül más fix pont nincs.

szemvizsgálat Novogireevo

A tengely a tengelyes tükrözés fix alakzata. A tengelyre merőleges egyenes képe önmaga, de nem pontonként fix.

Tengelyes tükrözés fogalma, tulajdonságai

A tengelyre merőleges egyenesek a tengelyes tükrözés invariáns egyenesei. A tengelyre nem merőleges egyenes képe az eredeti egyenest a tengelyen metszi, és ugyanakkora szöget zár be a tengellyel, mint az eredeti egyenes.

Simoron látásra

A tükrözés tengelyével párhuzamos egyenes képe párhuzamos az eredeti egyenessel. A tükörképe és szögtartó.

javult a búzafű látása

A szakasz képe vele azonos hosszúságú szakasz, szög képe vele azonos nagyságú szög. Azaz a tengelyes tükrözés egybevágósági transzformáció. A tengelyes tükrözés megfordítja az alakzatok körüljárási irányát, azaz irányításfordító. Post Views: 48

A tengelyes tükrözés tulajdonságait próbálgathatod ebben az animációban. Figyeld meg a következő tulajdonságokat: A tengelyes tükrözés megadható a tengellyel. Más adatra nincs szükség, csak az alakzatra, amit tükrözni akarsz, és a tükörtengelyre.

További a témáról