Fiú látással

Majdnem megvakult egy kisfiú a speciális diétától

NORMÁL NÉZET

Angol szemészek mentették meg egy 16 éves fiú látását lézeres szemműtéttel. James Bowdenre teljes vakság várt, mivel Keratoconus-nak nevezett szembetegségben szenvedett fiú látással évek óta.

Nagymihály Attila, a Budai Szemészeti Központ intézetvezető főorvosa, a lézeres szemműtétek specialistája. Legfőbb tünete a homályos látás, illetve a többszörös szellemkép, más néven egyszemes többes látás. Ez a hatás leginkább magas kontrasztú látvány esetén nyilvánul meg, úgymint egy fénypont sötét háttérben.

fiú látással

Ilyenkor a keratokónuszos egy pont helyett sok példányt lát a pontból kaotikus mintázatban szétterülve. Ez nagyon zavaró lehet esténként illetve például tv-zés közben.

Fiú szonár látással Mire jó az ET Master halradar?

Súlyosabb esetben vakság is kialakulhat. Nem tudott egyáltalán tv-t nézni fiú látással segítség nélkül társaságba járni, már a sportolás feladásának küszöbén volt. Az Egyesül Királyság Szemészeti Központjának orvosai úgy döntöttek, hogy lézer segítségével szaruhártya átültetést végeznek a fiú egyik szemén, ezzel visszanyerve a teljes látását. Ezzel a műtéttel hivatalosan is ő a legfiatalabb páciens, akin ilyen műtétet végeztek Fiú látással.

Fiú szonár látással

Az átültetett szaruhártya illeszkedésére az ötletet egy a padlólapok egymásba illeszkedését segítő építészeti eljárás szolgáltatta, amikor a két padlólap, mint egy kirakó illeszkedik egymáshoz. Hasonlóan biztosították a szaruhártya lebeny nagyon pontos illeszkedését.

fiú látással

Ezáltal a beültetett szaruhártya lebeny pontosan belefekszik a befogadó szaruhártyába, így biztosítva a hosszú távú mechanikai stabilitást. A szem teljes gyógyulása után kerülhet sor a másik szemének megműtésére.

fiú látással

A gyógyulási időt 1 évről 3 hónapra csökkentették a lézeres műtét választásával. A műtéttel lehetőségeink kitárultak és James tovább folytathatja tanulmányait. Ezt az eljárást cross-linking kezelésnek hívják, ami nálunk is elérhető a Budai Szemészeti Központban.

Fiú szonár látással Családja[ szerkesztés ] Beethoven apai ősei földművesek és iparosok voltak, akik a A nagyapa — akinek neve flamandul Lodewijk, majd németül szintén Ludwig van Beethoven volt — Antwerpenből Bonnba elszármazott flamand, udvari karnagy, basszista volt, előbb től Leuvenbenezután Liège -ben, majd Bonnban.

Nagymihály Attila, intézetvezető főorvos. Friss híreink.

További a témáról