Illúzió kép.

illúzió kép

Az agyunk folyamatosan dolgozza fel a külvilágból érkező impulzusokat, de vannak esetek, amikor kicsit megzavarodik. Lent jó pár érdekes optikai illúziót fogsz látni.

Navigációs menü

Tölts egy pár percet mindegyikkel, és olvasd el a hozzájuk tartozó leírást. Nincs itt varázslat, és nem animáltak a képek.

a látás helyreállítása agyhártyagyulladás után

Minden a fejedben történik. Pörgő gyűrűk Ha a középpontot nézed és közelebb mozdítod a fejedet a képernyőhöz, mozogni fognak a gyűrűk egymáshoz képest.

12 bámulatos optikai illúzió. Nem hiszem el, hogy a 3-ik képen ugyanakkorák a figurák!

Ha pedig távolabb mozdítod a fejedet, az ellenkező irányba fognak mozogni. Blivet Ez egy viszonylag híres illúzió egy lehetetlen tárgyról. Nézd meg jól a szárakat és hogy hova vezetnek. A szörnyek illúziója. Ez az egyik leghíresebb optikai illúzió, minden pszichológiával foglalkozó könyvben megtalálod.

RAJZ - illúzió

A lényeg, hogy a 2 szörny mérete pontosan megegyezik. Nem hiszed el? Mérd le őket vonalzóval.

Fiziológiai illúziók[ szerkesztés ] A fiziológiai illúziók, mint a ragyogó fényeket követő utóképek vagy a túlzottan hosszan váltakozó minták adaptálódó ingerei feltételes perceptuális utóhatásfeltehetőleg hatást gyakorolnak a szemek illúzió kép az agy egy jellegzetes típusának túlzott ingerlésére — világosság, dőlés, színmozgás stb. Az elmélet szerint az ingereknek egyéni meghatározott idegi útjai vannak a vizuális folyamat korai szakaszaiban, és csak egy, vagy egy néhány csatorna ismétlődő ingerlése okoz egy fiziológiás egyensúlybillenést, amely módosítja az észlelést. A Hermann-rács illúzió és a Mach-sávok olyan illúziókmelyek a legjobban egy biológiai megközelítést használva magyarázhatóak meg. A laterális gátlást a retina receptív mezejében, ahol a világos és sötét receptorok versenyeznek egymással, hogy aktívvá váljanak, arra használták, hogy megmagyarázza, hogy miért látunk nagyobb fényerejű sávokat egy színkülönbség pereménél, amikor a Mach-sávokat nézzük. Ha már a receptor aktív, akkor gátolja a szomszédos receptorokat.

Agyunk automatikusan módosítja a látott kép méretét ha azt távolinak véli, így kompenzálja azt, hogy nagyobb, illúzió kép amekkorának tűnik. Jastrow illúziója Robert Jastrow után nevezték el ben.

Tartalomjegyzék

Az alsó figura nagyobbnak tűnik, mint a felső. Pedig pontosan ugyanakkorák.

a rossz látás nem működhetett

Azért tűnik így, mert az A ábra rövidebb oldala pontosan a B ábra hosszabb oldala mentén fut. Penrose háromszög Mint a Blivet, ez is egy std a megtekintéskor tárgy. Fekete-fehér Nézd a kép közepét 30 mp-is, majd nézz el egy lehetőleg fehér falra.

Azt szeretnénk, hogy a legmenőbb app a mobil home képernyő? Próbáld ki ezeket a "mágikus apps, hogy tényleg működik", és élvezze a legjobb optikai csalódás az asztalon képernyőn. Mágia színe "tapéta háttér" bekapcsolja a smartphone lenyűgöző vizuális illúzió! Ha tetszik a mágia, vagy csinál trükköket, vagy kísérleteznek "illúziók, hogy jól aludni" kipróbálja "HD háttérképek" a mobil telefonok és tablettát, és akkor nem hisz a szemének!

Mit látsz? A hosszú vonalak teljesen párhuzamosak. Nem hiszed?

megcsípte a nyaki ideg látását

Fogj megint vonalzót. Hering illúziója A 2 vörös vonal teljesen egyenes és párhuzamos, mégis úgy illúzió kép, mintha kifelé ívelnének. Ezt az illúziót a Német pszichológus Ewald Hering fedezte fel, aki úgy magyarázta az illúziót, hogy az agyunk túlbecsüli a szögeket a vonalak metszésénél.

visin a látás javítása érdekében

Titchener körök Elő a vonalzót megint, hiszen a 2 narancssárga kör pontosan illúzió kép. Ezt az illúziót Ebbinghaus illúzióként is ismerik, és a mai napig nem tudják pontosan, hogy agyunk miért így interpretálja a köröket.

Statikus mozgás Ez nem egy animált kép, csupán úgy látjuk, mintha mozogna, amikor mozog a szemünk. Próbáld ki, nézz mereven egy pontra, és a mozgás megáll.

látásélesség helyreállítása

De ha elindul a szemed, a kép újra mozogni kezd. Az illúzió a szín kontrasztok és a körök méreteinek összhatása miatt alakul ki.

Vélemények

Lila futó. Nézd a kép közepét.

Pár másodperc illúzió kép egy zöld kört fogsz látni, ami megy körbe-körbe. Nézd tovább pár másodpercig, és el fognak tűnni a illúzió kép körök, és csak a körbemenő zöld kör marad. Sakktábla árnyéka Ez is egy hihetetlen illúzió, amit Edward Adelson publikált először.

Account Options

Az a kocka és a B kocka színei pontosan ugyanazok, vagyis a szürke ugyanazon árnyalata. Vedd elő a Photoshop-ot, és nézd meg a színkódokat. Tetszett a fenti cikk?

További a témáról