Lézeres szemészet

lézeres szemészet

Szöveg csökkentése

Blog Lézerek a szemészetben. Hányféle lézeres látásjavító eljárás létezik? Lézeres szemműtéten gondolkodik? Akkor van egy jó hírünk: ma már számos izgalmas műtéti eljárás és korszerű lézeres technológia közül válogathat. Szem perifériás látás azonban pusztán az lézeres szemészet alapján sokszor nehéz eligazodni az eljárások között.

Tény, hogy a lézeres látásjavítás világa eleinte átláthatatlannak tűnhet, de mi segítünk megtalálni a helyes irányt és válaszolunk minden felmerült kérdésre! Cikkünkben azonban megmagyarázzuk a lézeres kezelésekhez köthető legfontosabb fogalmakat, hogy Ön teljesen felkészülten vághasson bele a szemüveg nélküli élet nagy kalandjába!

Nemcsak azt ismerheti meg például, lézeres szemészet mely angol kifejezések rövidítéséből születtek a lézeres kezelések közismert elnevezései, hanem azt is, hogy milyenek az lézeres szemészet lézerek és pontosan mit takarnak a műtéti eljárások.

Milyen lézerek állnak a rendelkezésére?

lézeres szemészet

Excimer lézer Az excimer lézer lézeres szemészet egy nagy energiájú fénysugár, amely fel tudja bontani a molekulák közti kötéseket. A lézeres szemészet szövetét is képes elpárologtatni, megváltoztatva ezzel a szaruhártya görbületét, ennek köszönhetően segít korrigálni a fénytörési hibákat.

Az excimer lézer gyors, biztonságos és fájdalommentes kezelést biztosít Gyógyászati alkalmazása az as években kezdődött, és azóta sem veszített népszerűségéből, sőt, technológiája egyre fejlettebbé vált.

Miért a Sasszem lézeres szemműtét a legjobb megoldás?

Maga az excimer lézer azonban nemcsak az orvoslásban ismert, hanem az ipar számos területén is. Sikerrel alkalmazzák ott, ahol nagy szükség van egyes anyagok finom megmunkálására, mint például a mikrotechnikában.

lézeres szemészet

Femto lézer A femto lézer a legújabb fejlesztésű szemészeti lézer, amelyet az lézeres szemészet lebenyképzéses, a szaruhártya lebeny alatti részén elvégzett látásjavító eljárások során alkalmazunk. A femto lézer a milliméter ezredrészénél nagyobb pontossággal dolgozik! Az excimer és femto lézer együttes alkalmazása kiegészítve a Zyoptix kezelési lézeres szemészet, amelyről később szintén szó lesz a lézeres látásjavítás csúcstechnológiáját képviseli!

Szürkehályog kezelés

Milyen kezelések közül válogathat? Refraktív lézeres szemműtét ek Míg az excimer vagy a femto elnevezés a lézer fajtájára, a refraktív kifejezés a lézeres szemészet jellegére vonatkozik.

Ha Ön a szeme valamely jellegzetes fénytörési hibáját pl. Ez a fogalom tehát nem egyetlen eljárást, módszert jelöl, hanem mindazokat a lézersebészeti technikákat, melyek a fénytörési hibák kezelésére szolgálnak.

Felhívás Pácienseinkhez!

Ilyen volt az első lézeres szemműtét is, amelyet valaha alkalmaztak a szemészetben. Az amerikai Dr. Steven Trokel volt az, aki bevezette ben, egyben ő szabadalmaztatta az excimer lézert is a látásjavításra.

 • Lézeres szemműtét árak ☝️ | Látásjavítás részletfizetésre, kedvezménnyel
 • Lézeres szemműtét Focus Medical, Lézeres Látásjavító Központ
 • Semmelweis Kft. - Szemészet

Érdekesség, hogy a PRK-t eredetileg csak a myopia, a rövidlátás kezelésére fejlesztették ki. A PRK a legrégebben alkalmazott felszíni beavatkozás Az eljárás során a fénytörési hiba korrigálására a szaruhártya felső hámrétegét távolítjuk el mechanikusan, majd ezután következik a lézeres kezelés.

 • Lézerek a szemészetben. Hányféle lézeres látásjavító eljárás létezik?
 • Lézeres szemműtét | Szemészet | Látásjavító műtét ❤️
 • Lézeres szemműtét | Látásjavítás | Sasszemklinika | OptikMed

Az eljárás valamivel hosszabb gyógyulási idővel jár, mint a lebenyes kezelések, pár napig fájdalomcsillapító cseppekre vagy szájon át szedhető fájdalomcsillapítókra is szükség lehet. Ahhoz, hogy még jobban értse a felszíni és lebenyes kezelések közötti fő különbséget, érdemes ezen a ponton a szaruhártyát is közelebbről megismerni.

Az áttetsző, nagy fénytörésű szaruhártya cornea a szemünk külső rétegének része és maga is több rétegből áll. A szaruhártya normális esetben sima felszínű és görbülete teljesen szabályos.

Miért a Sasszem lézerkezelés a legnépszerűbb lézeres szemműtét?

A görbület megváltozása okozza a közismert fénytörési hibákat, ezért érintik tehát épp a szaruhártyát az úgynevezett refraktív, a fénytörési hibák javítását szolgáló szemészeti eljárások. A kezelés során a szaruhártyát borító felszíni hámot alkohollal fellazítjuk és felemeljük, majd a lézeres kezelést követően visszafektetjük. A kezelés után néhány napra egy speciális védő kontaktlencse kerül a szemre. A LASIK ugyanis az úgynevezett lebenyképzéses lézeres látásjavító eljárások közé tartozik, a szaruhártya állományát érinti.

A LASIK lebenyes eljárás gyorsabb gyógyulást biztosít A lebenyes eljárások általában kevesebb kényelmetlenséggel és gyorsabb gyógyulással járnak, ahogyan a műtét utáni fájdalom és az esetleges szövődmények aránya is kisebb.

A lebenyt a szaruhártyából képezzük egy speciális, mechanikus eszköz, a mikrokeratóm segítségével, majd ezt a lebenyt felhajtva a szaruhártya középső rétegeiben történik a lézeres kezelés, a műtét végeztével pedig visszahajtjuk a lebenyt.

A LASIK tehát a gyorsabb gyógyulásnak és a műtét utáni fájdalommentességének köszönheti népszerűségét. LASIK kezelés után a látásélesség javulása is valamivel gyorsabban észlelhető, így hamarabb lehet folytatni a megszokott lézeres szemészet. Ez az eljárás tehát nemcsak a pontosságot, biztonságot és fájdalommentességet garantálja, hanem a lézeres szemészet utáni gyors gyógyulást is!

EPI-LASIK Ez a módszer a felszíni lézerkezelések egy igen fejlett lézeres szemészet, amelynél egy rendkívül precíz eszköz, az epi-szeparátor segítségével a szaruhártya hámrétegét tompán leválasztjuk.

Ezt követően a kiválasztott kezelési program elvégzi a szaruhártya korrekcióját.

 1. Lézeres szemműtét • Szolgáltatásaink • Da Vinci Magánklinika
 2. Lézeres szemműtét Sasszemklinika, Sasszem lézerkezelés
 3. Mi vagyunk az Optimum Szemészet! - NYITÓLAP
 4. A látás 18 órakor helyreáll
 5. Egészségpénztári megtakarítás felhasználható a beavatkozásokra.

ELITE lézeres kezelési program Ma már a lézer algoritmusai, kezelési programjai is sokat számítanak a lézeres látásjavítás eredményességében. Az ELITE kezelés felszíni és lebenyes eljárás esetén is elérhető Az ELITE kezelési program nagy előnye, hogy a rejtett fénytörési hibákat úgy kezeli, hogy a szaruhártya formájának természetes arányai megmaradnak.

Lézeres szemműtét élmények - Lakatos Bence Ruben \

Ez azért felbecsülhetetlen, mert így a látás minősége nappali, szürkületi és éjszakai fényviszonyok között is javulni tud. ZYOPTIX személyre szabott lézeres látásjavító kezelés A Magyarországon csak intézetünkben elérhető eljárás egy különleges, egyénre szabott látásjavító kezelés.

További cikkek

A szem rejtett fénytörési hibáit is kijavító, LASIK technikával tehát lebenyképzéssel lézeres szemészet, ami az egyik legmodernebb refraktív műtéti eljárás. SUPRACOR eljárás A Supracor eljárás jelenleg a világ egyik legmodernebb lézeres kezelése, amely segítségével sikeresen megszabadulhat az öregszeműség — vagyis a presbyopia — kellemetlen tüneteitől!

lézeres szemészet

Intsen végleg búcsút az olvasószemüvegének! A beavatkozás során az egyik szemet távolra, míg a másik szemet közelre korrigáljuk. Ezáltal a két szem együttes éleslátása biztosítja, hogy a közeli és a távoli dolgokat egyaránt komfortosan lássa.

lézeres szemészet

Jelentkezzen alkalmassági vizsgálatunkra és tudja meg, melyik kezelés a legideálisabb számára! Ha segítségre van szüksége abban, hogy pontosan melyik látásjavító eljárás illik a legjobban Önhöz, akkor jelentkezzen alkalmassági vizsgálatunkraahol képzett szakorvosaink segítenek megtalálni a legideálisabb kezelést!

Felhasznált források:.

lézeres szemészet

További a témáról