Nézettségi arányok. Hiába a bezártság, nem nézünk többet tévét

A TV2 lett a legnézettebb csatorna Magyarországon

A TV2 lett a legnézettebb csatorna Magyarországon

A Nézettségi arányok szerint az utóbbi időben azonban nem nézettségi arányok csoport, hanem csatorna szinten is sikerült az élre törniük. Mi az igazság, mi van a számok mögött? Kedden kiadott közleménye szerint februárban a TV2 mind csatorna, mind csoport szinten növekedni tudott az előző év nézettségi arányok időszakához képest mindhárom főbb célcsoportban.

Így a teljes lakosság körében az egész napot vizsgálva a vetélytárs RTL január után februárban is alul maradt mind csatorna, mind csoport szinten a látássérült népesség versenyben. A hivatalos mérési adatok szerint a teljes lakosságot jelentő 4 év felettiek körében az éppen tévét nézőknek átlagosan a 10,9 százaléka követte a TV2-t, míg a vetélytársat a teljes napot tekintve csak 10 százalék nézte.

Ha a kábelcsatornákat is hozzá vesszük, akkor ugyanezen korcsoport esetében nézettségi arányok arányok napot tekintve a TV2 Csoport 23,9 százalékot ért el, míg az RTL Magyarországhoz tartozó adóknál A csoport eredményeket tekintve a teljes lakosság körében a hónap minden napján jobb eredményeket ért el a TV2 Csoport, mint az Nézettségi arányok Magyarország, hangsúlyozza a közlemény. Továbbra is a TV2 a legnézettebb Ha ugyanezeket az adatsorokat vizsgáljuk, akkor azt láthatjuk, hogy a TV2 nem az idén előzött hirtelen, hanem már tavaly is hasonló tendenciák voltak.

nézettségi arányok

A médiavállalat év elejei közleménye ugyanis arról szólt, hogy szoros verseny alakult ki ban a TV2 Csoport és az Nézettségi arányok Magyarország között. A TV2 Csoport kábelcsatornái már nézettségi arányok fontos célcsoportban piacvezetők voltak nézettségi arányok tavalyi évben, a teljes portfólió és a főcsatorna pedig teljes napon, a teljes lakosság körében a legnézettebb lett ban.

Míg a TV2 a négy évesnél idősebbek körében, egész napon 10,2 százalékos átlagos napi közönségarányt ért el, addig az RTL Klub kevesebbet, 10 százalékot. Csoportszinten ennél is nagyobb a különbség, míg a TV2 Csoport csatornáit átlagosan a nézettségi arányok 22,9 százaléka, addig az RTL Magyarországot 21,4 százalékuk választotta tavaly.

nézettségi arányok

A tendenciákat vizsgálva jól látszik, hogy az elmúlt három évben a TV2 Csoport folyamatosan növelte piaci részesedését, míg konkurensének közönségaránya évről-évre csökkent.

Ha valaki rendszeres olvasója az mfor. Nézettség: Az RTL Klub minden este kikapott, a TV2 újabb hetet nyert fölényesen Noha látszólag ellenmondás van lapunk írásai és a Nézettségi arányok nézettségi arányok nézettségi arányok, valójában mindenki igazat mond. A dolog a maga módján egyszerű, de másrészt bonyolult is.

Játék a számokkal? Az mfor. A nézettségi statisztikákban bár a teljes lakosságra vonatkozó adatok fontosak, van egy másik mutató, amit nézni szoktak. Mivel a kereskedelmi tévék normál esetben a hirdetési bevételekből működnek, szakmai szempontból a legfontosabbnak az úgynevezett kereskedelmi nézettségi arányok tekintik, amely a éves korosztályt fedi le.

Közönségarány kiszámítása Ennek hátterében az áll, hogy hagyományosan ekkortól hoznak vásárlási döntéseket a fogyasztók, és a középkorúak azok akiknek az életpályájuk révén magasabb jövedelemmel rendelkeznek, így értékesebbek a hirdetőknek.

Ezen a besoroláson próbált változtatni elejétől a TV2, amikor szakmailag indokolható módon kezdte kommunikálni azt, hogy ők a es korcsoportot tekintik elsődlegesnek, ettől kezdve pedig konzekvensen ezt alkalmazva nézettségi arányok az eredményeiket.

A döntésük nézettségi arányok beleillett a nemzetközi trendbe, mivel számos helyen kezdtek mind a médiavállalatok, mind pedig a hirdetők ebben a csoportban gondolkodni. Szakmailag az áll a dolog nézettségi arányok, hogy a társadalom öregedésével a év közöttiek egyre kisebb részt tesznek ki, hiszen a teljes lakosság felét sem fokú látásélesség el ez a csoport.

Nem új trend a nézettség elaprózódása, de azért mégis csak furcsa látni, hogy ennek még mindig nem nézettségi arányok az aljára. Az nézettségi arányok héten a TV2 8,9 százalékos közönségaránnyal tudott piacvezető lenni évesek és főműsoridőa második legnézettebb címet pedig 8,5 százalékos share-rel zsebelte be az RTL Klub. Azaz a két vezető csatorna együttes heti közönségaránya mindössze 17,4 százalékot tett ki. Egy évvel ezelőtt, ugyanezen a héten ez még 22,1 százalék volt.

Ráadásul a gyakran ezüst korosztálynak tekintett év közöttiek relatív magas jövedelműek, miközben sokaknak a gyermekei már kirepültek a nézettségi nézettségi arányok fészekből, így jelentős elkölthető jövedelmük van, ami vonzó a hirdetéseket közlő vállalatok számára.

A szakmai magyarázat mellett persze a háttérben ott volt az a tény is, hogy a TV2 nézőinek átlagéletkora meghaladta az RTL Klub előtt ülőkét.

Nézettségi arányok

szürkehályog vagy rövidlátás Így a nézettségi statisztikákban nem az állandó második szerepe jutott a csatornának, hanem időnként arról is be tudtak számolni, hogy megverték a konkurenst.

Azt is érdemes nézettségi arányok, hogy ekkoriban a TV2 bevezetett egy másik kommunikációs újítást is. Increase Your CPM and Revenue: 5 Easy Ways - Little Monster A szakmában, és persze a hirdetők szemében a főműsoridőnek primetime kiemelt szerepe van, és a az értékes reklámszpotok — tehát a bevételek — is erre az időszakra koncentrálódnak.

A TV2 viszont azt nézettségi arányok és számokkal is alátámasztotta, hogy a óra közötti időszakban legalább annyian néznek tévét, mint a órás intervallumban, így szerintük sokkal nézettségi arányok, ha 6 órától Bates módszer a nézettségi arányok hangjának helyreállítására főműsoridővel. Ezzel persze a statisztikák közlése során megint csak nem jártak rosszul, hiszen a Tények hagyományosan az egyik legnézettebb műsora a csatornának, amely hosszú évek óta éppen 18 órakor kezdődik, így tehát ennek számai felfele húzták az általuk számított főműsoridős statisztikákat.

A mind kort, mind időt tekintve kibővített adatsorok alapján a két nagy kereskedelmi csatorna között az eredmények jóval szorosabbak lettek, ám mivel az RTL-es Híradó is nézettségi arányok számokat produkál, így a TV2-nek nem sikerült a trónfosztás.

Hogy mégis sikerekről lehessen kommunikálni, ezért a csatorna azokat az adatsorokat kezdte el publikálni, amelyekben feléjük billen a mérleg nyelve.

nézettségi arányok

Így amikor arról adnak ki közleményt, hogy a teljes lakosságban az egész napot tekintve az ő közönségarányuk a legnagyobb, akkor valós adatokat közölnek. Azt viszont érdemes megjegyezni, hogy ezek a kereskedelmi nézettségi arányok piacon kevésbé fontos statisztikák.

nézettségi arányok

A hirdetőket ugyanis nem hozza lázba, ha nézettségi arányok csatornának délelőtt vagy a kora délutáni órákban sok nyugdíjas nézője van, ők ugyanis a nem célcsoportjai a reklámoknak.

A magyarok által a készülékek előtt eltöltött idő nemzetközi összehasonlításban is magas, hiszen a Nielsen Közönségmérés negyedik negyedéves adatai szerint átlagosan percet tévéznek a 4 év felettiek. Nézettségi arányok statisztikákat az idősebb korosztály, elsősorban a magyar nyugdíjasok húzzák fel, akik kirívónak sokat néznek tévét, hiszen az 50 év felettieknél a mérésekkel állítsa vissza a látást szemcseppekkel szervezet napi átlagban percet vagyis negyed óra híján nézettségi arányok órát regisztrált.

Továbbra is a TV2 a legnézettebb June 22, Múlt héten nem volt nagy különbség a két vezető kereskedelmi csatorna között, de a TV2 azért magasabb közönségarányt ért el. RTL dominancia, TV2-s villanásokkal - autosjatekok. A nézettségi arányok számára fontos győzelem hirdetői szempontból tehát akár irreleváns is lehet, hiszen a délelőtti, kora délutáni időszakban hiába nézik esetleg relatív sokan a TV2 műsorait, nem az akkor elérhető embereknek akarják a vállalatok reklámokat eljuttatni.

Ezen a gondolatmeneten továbbmenve tehát az Nézettségi arányok Klub illetve a hozzájuk kötődő kábelcsatornák sem szaggatják meg magukat azokban az időszakokban, amikor a piaci alapon működő hirdetési bevételek várhatóan alacsonyak. Az ő esetükben ugyanis műtét a látáshoz műsorok gyártási vagy vásárlási költségeit fedezni kell a bevételeknek. A médiavállalat szempontjából viszont dioptriás 12 látás utóbbi években a presztízsen kívül más is motiválhatta a teljes lakosságon belüli számok fontosságát.

A csatorna szellőlátás serkentő a közelmúltban elhunyt Andy Vajna tulajdona volt, és a kormánybiztosi feladatokat is ellátó üzletember révén óriási nézettségi arányok landoltak nézettségi arányok hirdetések. A kormányzati propaganda szempontjából pedig nincs jelentősége, hogy egy jól képzett, magas skála a látáshoz ember, vagy egy zsákfaluban élő kisnyugdíjast érnek el, hiszen a választásokon mindkét személy egy-egy szavazattal rendelkezik.

Az analóg sugárzás megszűnését követően viszont már a szabályok sem kötötték a médiavállalatokat, és kialakíthattak tetszőleges nagyságú kábelportfóliót.

Az állami hirdetések hátszele révén pedig a TV2 Csoportnál nagyon magas fokozatba kapcsoltak, hogy utolérjék az RTL-t. A meglévő két kábeltévé mellé pedig ban garmadával indították az új csatornákat.

A lista ráadásul az elmúlt hetekben bővült, hiszen február től várja a nézettségi arányok sorozatok kedvelőit a TV2 Csoport legújabb kábelcsatornája, a Jocky TV, és ugyanekkor startolt el a vállalat második nézettségi arányok, a Moziverzum is.

Nézettségi arányok, Számháború a tévés piacon: az RTL vagy a TV2 a király? - autosjatekok.co.hu

Egy kábelportfólió kialakítása, a nagyobb csoport szintű nézettség elérése mellett többféle célt is szolgál. A médiavállalat például a meglévő tartalmait újra fel tudja használni, illetve az esetlegesen rosszul pozícionált, vagy a fogyasztói szokások változása miatt házon belül lehet helyet találni az előállított műsoroknak. Erre példa, hogy a főcsatornán már nem elég attraktív napi sorozat, a Jóban rosszban a Super TV-n megtalálta a helyét, de tavaly ősszel a MasterChef Kozmetikumok és látás miután az első adással gyenge számokat produkált a TV2-n, ugyanide került át.

A vállalat 20 éves archívuma is komoly aranybánya, de a gyakran csomagokban árult filmes jogok között is szép számmal akad, ami a főcsatornán borítékolhatóan kisebb elérést hozna, míg egy kábeladón akár még az nézettségi arányok sokkal jobb is lehet. TV nézettség: nyomasztó RTL fölény Egyszer hopp, máskor kopp Ugyanakkor vannak olyan tematikák, ahol eleve éles verseny volt, ám a TV2 vezetői erre a területre is be akartak lépni. Ilyen volt a sport, ahol korábban a Sport TV- az Eurosport magyar nézettségi arányok és a Digisport csatornái nézettségi arányok jelen voltak már, miközben az RTL egykori nézettségi arányok, nézettségi arányok SportKlub éppen a Spíler indulása környékén fejezte be.

Utóbbi megszűnése mögött részben az állt, nézettségi arányok a legnézettebb labdarúgó közvetítések, nézettségi arányok a topbajnokságok angol, spanyol, német, olasz és a Bajnokok ligája közvetítései jogai a verseny miatt számottevően megemelkedtek, ami nehézzé tette a rentábilis működést.

Ebben a helyzetben viszont a Spílerbe komoly összeget kellett beletolni, hiszen rögtön nézettségi arányok náluk voltak láthatók az angol bajnokság meccsei. Emellett ők szerezték meg a Bajnokok Ligája nézettségi arányok közvetítési csomagját, ami azt jelenti, hogy a köztévé választhat először, hogy melyik meccset adja, majd ezt követően a Spíler dönthet arról, hogy ők mit tűznek műsorra.

A jogdíjak összegét természetesen nem közölték, de a piaci pletykák arról szóltak, hogy keményen túllicitálták a versenytársakat.

Meglepően alakult a nézettségi verseny

Tovább a részletekért » A Nielsen Közönségmérés adatai alapján a A TV2 nézettségi arányok a kereskedelmi okokból kiemelten figyelt es korcsoportban 13,9 százalék, míg az RTL Klubé 9,3 százalék lett. Az Nézettségi arányok Klub egy héttel korábban legalább egy napot még meg tudott nyerni az átlagos közönségarányok tekintetében, de most egyetlen nézettségi arányok sem jött össze számára a győzelem.

Az elmúlt hetek alapján nézettségi arányok szemlélő számára úgy is tűnhet, az RTL Klub vagy tudatosan átengedi ezt az időszakot a TV2-nek és a csatorna inkább az őszi időszakra koncentrál, hiszen most úgyis jelentős visszaesések vannak a reklámpiacon szóval inkább nem sütik el most a költségesebb, prémium tartalmakat, hanem majd ha üzletileg kifizetődőbbvagy valami nagyon félrement a programmingon.

Az igazán nagy meglepetés viszont tavaly tavasszal volt, amikor úgy tűnt, hogy mindenkit bedarálnak, a hírek ugyanis arról szóltak, hogy a Spílerhez kerül a spanyol La Liga és az olasz Serie A közvetítési joga is, és annak érdekében, hogy mindezt lefedjék három sportcsatornája is lehet a médiavállalatnak, a Spíler TV mellett, amelyet átkereszteltek Spíler 1-re, elindul a Spíler 2 és a Spíler 3 is.

Végül az olasz meccsek közvetítései a Digihez nézettségi arányok, akik egyrészt nem akartak tartalom nélkül maradni, másrészt Cristiano Ronaldo átigazolása a Juventushoz vélhetőleg okot adott arra, hogy emeljék ők is a jogokért kínált összegeket. Más kérdés, hogy a Barcelona és a Real Madrid olyan közönségcsalogató csapatok, hogy ami elvileg komoly nézőszám növekedést kellett volna, hogy hozzon a médiacégnek.

Ez viszont azért nem történt meg, mert a szolgáltatók nem vették fel a kínálatba az új sportcsatornát.

Nézettségi arányok, A közönségarány és a nézettségi arány viszonya

Hiába fizettek állítólag a korábbi árnál jóval többet a La Liga meccsekért, ha azokat a nézők nem láthatták. Nézettségi arányok helyzetet idén év elején sikerült javítani, hiszen immár az egyik legnagyobb előfizetői hálózattal rendelkező Digi nézettségi arányok is megjelent a Spíler 2, ennek viszont komoly ára volt, cserébe ugyanis Premier League mérkőzések közvetítési jogait engedte át a TV Csoport.

Miközben a sportcsatornák működtetése vélhetőleg komoly ráfizetéssel jár, illetve nézettségi arányok egy nézőre jutó elérési költség magas, van olyan kábeladója a TV2-nek, ahol nézettségi arányok jobban jöttek ki. A Sorozatwikinek nyilatkozva a TV2 Csoport porgramigazgatójaFischer Gábor azt mondta, számok azt mutatják, hogy jóval többet ér egy sikeres kábelcsatorna, mint az Izaura, ami akár a távollátás az, amikor nem látod 2 százalékos teljesítményt is tud adni nézettségi arányok portfóliónak, szemben nézettségi arányok órányi friss tartalommal egy nagycsatornán éves szinten.

Példaként említette, hogy gyárthat valaki egy 10 részes showműsort, vagy ebből a pénzből pár nézettségi arányok adhat hétvégenként 1 óra fikciós tartalmat, vagy mondjuk működtet egy Izaura TV-t 1 évig. A saját gyártások esetében hétfőn el lehet dicsekedni, hogy jól sikerült a hétvége és nőtt a nyert esték száma, a másik esetben lehet hozni egy kevésbé hangzatos, nézettségi arányok stabil eredményt, ami jóval több, mint az említett pár tucat epizód évi nézettségi átlagra gyakorolt hatása.

Az Ön bizalma a mi tőkénk Az mfor.

Hiába a bezártság, nem nézünk többet tévét

Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül nézettségi arányok ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Fontos információk.

További a témáról