Párhuzamos látás

Rövidlátás, távollátás: ki hova lát jól?

távollátás és a szem rövidlátása

Itt egy a korábban említett polarizált LCD monitorral 3 dimenziós ábrákat nézünk. A jobb, és a bal szem által látott képet egymástól külön választva hatékonyan vizsgálható a két szem nézővonalainak párhuzamossága.

szemizmok myopia gyakorlása

Ha a nézővonalak helyzete eltér a párhuzamostól, közöttük minimális szögeltérés tapasztalható, rejtett kancsalságról beszélünk. Ilyenkor a két szem által látott kép különbözősége miatt csak jelentős munka árán vagyunk képesek a kettős látás elkerülésére.

gomba a látáshoz

Ez a munka a szemmozgató izmokat, és az idegrendszert érinti elsősorban. Ilyenkor jönnek a panaszok. Fejfájás, amely sok esetben görcsös, migrénes jellegű is lehet.

Meg kell jegyezni, hogy a gyermekek tanulmányi eredményeinek romlása mögött is állhat látásprobléma, ezért nagyon fontosak a gyermekkori szemészeti vizsgálatok.

A bizonytalan térérzékelés, távolságok nehéz felmérése, hányinger, olvasási nehézségek, betűk felcserélése, szavak elhagyása, vagy újraolvasása, szöveg nehéz értelmezése szintén gyakori jelenség. Ez utóbbiak a diszlexiával igen hasonló tüneteket jelentenek.

a tartály látási követelményei

Sajnos sok gyermeket és felnőttet bélyegeznek emiatt diszlexiásnak, pedig a tünetek valódi párhuzamos látás a rejtett kancsalság, ami egy egyszerű szemüveggel javítható. A polateszt vizsgálatot különösen párhuzamos látás azok részére, akik a következő tüneteket észlelték: kimerültség, szemégés.

szemcseppek látásvesztés esetén

További a témáról