Srácok látásra

A homályos látás okai, Gyenge látás srácok

srácok látásra

Bereznay István A korlátozások, az online oktatás és a home office bevezetése miatt srácok látásra emberek több időt töltenek a srácok látásra, tableteket és telefonok képernyője előtt, emiatt pedig már most romlásnak indult a látásuk. Ráadásul az, hogy az időnk nagy részét a négy fal közt töltjük, azt is jelenti, hogy szinte mindig csak közelre fókuszáljuk a tekintetünket, és ritkán tekintünk távolra, ami szintén nem tesz jót a szemnek.

srácok látásra

A nemrég készített tanulmányok szerint e tényezők miatt drasztikusan nőtt az utóbbi időben a miópia rövidlátás kialakulásának kockázata a gyermekeknél. Kínában ezer, hat és nyolc év közti gyermeket vizsgáltak meg ban, és srácok látásra jutottak, hogy a miópia kialakulásának kockázata háromszor akkora náluk, mint amekkora az előző években volt.

Az adatok amiatt is aggasztóak, mert épp ebben a korban szokott elkezdődni a rövidlátás kialakulása, és ha a folyamat egyszer beindul, akkor onnantól kezdve a következő évek során már csak romlani fog a látás.

srácok látásra

Az utóbbi évtizedekben a rövidlátók aránya jelentős mértékben növekedett a világon, különösképp a fejlett nyugati országok társadalmaiban. Egy kimutatás szerint a A kutatók tapasztalata szerint sajnos az oktatás minősége és a látás közt fordított arányosság van: minél jobb lesz egy társadalomban az oktatás, annál rosszabbul fognak látni a társadalomban élő emberek.

srácok látásra

A látásromlás növekedését elsősorban a számítógépek, okostelefonok és tabletek gyermekkorban történő használata, srácok látásra az okozza, hogy a gyermekek egyre kevesbe időt töltenek a szabad levegőn — fejtette ki Nicole Eter, a Münster Egyetem kutatója. A lényeg az, hogy a tekintetük vándoroljon távoli tárgyakra, és ne szokjon hozzá a szemük ahhoz, hogy csakis közeli tárgyakra kell fókuszálniuk.

srácok látásra

Míg egy szobában jellemzően — lux értékű fényhatás éri a szemet, azzal szemben szabad téren még borult időben srácok látásra lux körül mozog ugyanez az érték. Ezenkívül az is segíthet, srácok látásra minél kevesebb időt használják a gyermekek a számítógépet, tabletet vagy mobiltelefont, amennyiben van nekik. Bettina Wabbels, a Bonni Egyetem szakértője szerint a 4 és 6 év közti gyermekeknek napi fél óránál nem szabadna többet a képernyő előtt ülniük, ezt követően 10 éves korig egy órában, majd 10 év fölött is két órában kellene maximalizálni a képernyő előtt töltött időt.

srácok látásra

Szerinte nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek látását is megóvhatja az, ha időről időre feltekintenek a számítógép képernyőjéről vagy könyvükből, és hagyják, srácok látásra kicsit elvándoroljon a tekintetük.

További a témáról